Sintopbezoek: waar kinderdromen ECHT waar worden!!

fotoreportage roeselare

de enige echte Sint boeken voor een bezoek in de provincie Antwerpen
Home

Over ons

Agenda

Fotopagina

Photos

Sintopbezoek in de Pers

contact

Guestbook

links

Het paard van de Sint

Geschiedenis van Sint

Sinterklaasliedjes

NIEUWS!!!!

Intrede Roeselare 19/11/2005

ROESELARE 19/11/2005:

Het was een stralende zonnige dag en de Sint kwam aan in Roeselare: zijn eigen boot was helaas wat te groot om de haven mee binnen te varen; Pakjesboot 12 lag afgemeerd iets voor Roeselare en de Sint en een heleboel van z'n pieten werden door de Pijl naar de haven gebracht: het was een hele leuke dag: de Sint was erg blij weer in Roeselare te zijn en de pieten hadden er weer zin in:

Sinterklaas kwam aan om 14u30 in de haven waar de Stadsharmonie van Roeselare hem reeds opwachtte. De Wegwijspiet was er ook al: wat die van plan was wist niemand: althans de Sint niet.Er stonden ook al drieduizend kinderen: en uit die drieduizend kelen klonk zie ginds komt de stoomboot: en Sinterklaas heeft ze samen met de Hoofd - en Wegwijspiet allemaal persoonlijk de hand geschud. Sinterklaas zijn koets stond klaar en van hieruit ging het in optocht naar de Grote Markt: de harmonie voorop, 7 oldtimers met snoep en cadeautjes, de circuspiet, Sint en Hoofdpiet in een prachtige koets met twee friezen, de Wegwijspiet ervoor, de tekenwedstrijd van de krant,de danspieten en de cadeautjeswagen. Onderweg stonden er nog duizenden mensen om de Sint te begroeten. Aangkomen op de Grote Markt bleek er een groot probleem te zijn: de pieten hadden de Sint zijn boek verloren gedaan: dit jaar dus geen cadeautjes? Maar ook de kinderen wisten het al: op WTV had de Hoofd en Wegwijspiet dat immers al uitgelegd en in de haven had wegwijs iedereen even ingelicht om te zwijgen in alle talen: vooral in het Spaans. Er werd even gezocht en uiteindelijk is het boek weer terecht gekomen ( het zat gewoon tussen de pakjes: Pakjespiet had het gewoon ingepakt in Spanje): en dan is er een heus feest losgebarsten: dansptredens, een circusoptreden, onze ballonpiet maakte weer mooie figuren of even goeiedag gaan zeggen aan de Sint die op een  mooie troon van 3m hoog zat en de kermismolen draaide rondjes. Rond 17u15 moest de Sint helaas weer verder en werd hij met de pakjesbus weer naar zijn kasteel vervoerd.

Het was een heel mooie dag waarvan Sint en pieten erg genoten hebben en de grote opkomst van een massa kinderen ( precieze aantal nog niet bekend maar tienduizend over de hele route zullen het er zeker geweest zijn) heeft van deze dag een waar feest gemaakt dat we niet vlug zullen vergeten.

Met dank aan de stad Roeselare en in het bijzonder Werner van Branteghem voor de prima coordinatie. Ook koetsen Delissen bedanken wij voor het vervoer van de Sint met hun prachtige koets en paarden. Radio Mango voor de presentatie en uitzending. Wtv en Mieke Dumont voor het filmpje. De vele sponsors voor het snoepgoed en de geschenken.

Hieronder staat de uitgebreidde fotoreportage van deze dag:

 de pijl brengt de Sint naar de haven

de Sint gaat met de pijl naar de Roeselaarse havenwe zijn er bijna, er is al volk inzichtde danspieten hebben er zin in!!!zijn we er bijna?: het was echt reuzeweer en dan is een boottochtje pure pret!!Hoofdpiet helpt de Sint aan wal: HIJ IS ER !!!!!

Sint op een ladder: Moeilijk gaat ook!ook de vele pieten kwamen veilig aan wal: keukenpiet en coole piet schrikken van de massa kinderenSinterklaas en de Hoofd-en Wegwijspiet begroeten 3.000 kinderen met een handjeSint en hoofdpiet begroeten de poppenspeelster van RoeselareSinterklaas met de hoofdpiet in de koets: ze genieten er duidelijk vanWegwijs leid de koets door de straten: pietje precies heeft er geen goed oog inHallo: wat een lieve mensen in Roeselarede Hoofdpiet strooit erop losde stadsharmonie is bijna op de grote marktjaa, we zijn op de grote markt geraakt: een massa mensen wacht de sint opdag lief meisje: ben je blij dat Sinterklaas weer in Roeselare is?Sinterklaas houd een toespraak: even overweldigd door dit warme welkomDe danspieten in actie: ze amuseren zich geweldigkeukenpiet amuseert zich: komaan jongens en we doen allemaal mee!!wij vonden het echt zo!de danspieten op de pakjeswagen: zouden ze moe zijn van al dat dansen?wegwijspiet in actieiedereen kon de sint nog een hand gaan geven: Sinterklaas op zijn troonhet word al laat: Sinterklaas gaat naar de pakjesbusmoe maar tevreden in de pakjesbus:de sint verlaat Roeselare:het was weer erg fijn !!! tot volgend jaar!2005: bij Berchem Sport op bezoek bij de jeugdspelersBerchem Sport 2005 vertrek

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoordelijkheid van Sintopbezoek. Sintopbezoek besteedt haar uiterste zorg aan een zo actuele, toegankelijke, correcte en complete website.Alle rechten van Sintopbezoek.com zijn voorbehouden. Niets van deze webpagina mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enigerlei wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van Sintopbezoek