Sintopbezoek: waar kinderdromen ECHT waar worden!!

intocht Roeselare 2006

de enige echte Sint boeken voor een bezoek in de provincie Antwerpen
Home

Over ons

Agenda

Fotopagina

Photos

Sintopbezoek in de Pers

contact

Guestbook

links

Het paard van de Sint

Geschiedenis van Sint

Sinterklaasliedjes

NIEUWS!!!!

Foto's  en verslag intocht Roeselare 2006:

Op 18 november was het dan eindelijk zover: de Sint kwam aan in Roeselare. Aan het havenhoofd stond iedereen te wachten. De burgemeester Luk Martens stond klaar naast presentator Manu Roofthooft, de Roeselaarse Stadharmonie speelde sinterklaasliedjes en natuurlijk was er een massa volk met een hele hoop kinderen. Ja natuurlijk want Sinterklaas kwam voor het eerst in 2006 voet aan wal zetten. Of toch niet............. want daar kwam er een klein bootje aan. Was dat de boot van Sinterklaas?? Toen het dichter kwam zaten er  2 pieten op, het waren de Hoofdpiet en Wegwijspiet.

Maar waar was Sinterklaas?? Dat was simpel vertelden de pieten: die had teveel werk en was thuisgebleven in Spanje. Hij had alvast gezegd dat zij wel konden gaan, dus daar stonden ze. En ze gingen alles alleen doen. Zij gingen de stoet lopen en hadden de cadeautjes bij. Maar dat was buiten de kinderen gerekend: die weigerden te zingen, de burgemeester gaf geen toespraak en de harmonie speelde niet. De pieten gingen dan maar naar de Grote Markt: te voet..... nee hoor , te paard!!

Ze vertrokken op een stokpaardje richting Grote Markt: en ze zijn daarna zowat in heel Roeselare gesignaleerd. Ondertussen aan de haven groot ongeloof: kwam de Sint dan echt niet..... zo zag het er toch naar. Maar de kinderen bleven zingen en roepen. En ja hoor na dik twintig minuten kwam daar uit de bocht een grote boot: pakjesboot nr 14. Hij was er de Sint. Hij is aan wal geraakt door een hijskraan van de Roeselaarse brandweer en heeft daar de kinderen toegezwaaid. Sinterklaas vroeg daarna aan presentator Manu waar de hoofdpieten waren....... . Jaja de sint wist dat die twee er al waren: hij was ze gewoon nagevaren: handig zelfs ze hebben de weg gewezen.

Nadat de Sint alle kinderen een handje heeft gegeven ging het richting Grote Markt per koets.Met muziek een hoop pieten en auto's en de pakjeswagen ging het in stoet naar het podium. Daar ging een leuke show van start: de danspieten hebben hun beste beentje voorgezet. Een  act van de twee clowns  op heerlijke sinterklaasmuziek van muzikant Manu lokte heel wat oohs en aahs uit. En de pieten waagden zich zelfs aan een goocheltruc met een ballon: waar Sinterklaas en zijn magische ring wel een handje bij hebben moeten helpen. Na een spetterende finale waar iedereen meedanste was de Sint wat moe. En alle kinderen konden sint nog even goeiedag komen zeggen op zijn troon.

De pakjesbus stond na een lange leuke nammidag klaar om Sinterklaas naar zijn kasteel te voeren, maar de pieten wilden nog even op de draaimolen. Wat een zicht wel 20 pieten op een draaimolen met de kinderen ertussen. Een mooi slot voor een prachtige dag.

Met onze dank aan de stad Roeselare en Werner van Branteghem en alle sponsers. Dank aan alle medewerkers en acts:presentator/ muzikant Manu Roofthooft, de dansers van dansstudio Hagelstijn en koetsen Eddy Delissen.

Foto's:

 

 Er waren weer heel veel mensen om de Sint te begroeten.Vol spanning staat iedereen te wachten.Sinterklaas word aan wal gehesen met de brandweer lift: een adembenemend zicht!!Hij is er bijna: de lift staat bijna op Roeselaarse grond.Presentator Manu Roofthooft begroet de Sint.Sint gaat de kinderen begroeten met een handje: en overal lachende gezichten.Het boek en de staf waren er ook: waardig gedragen door Pietje van alles en Pietje precies die een staffunctie kreeg.Er waren heel wat pieten meegekomen en andere rare figuren: Sinterklaas had ook clowns meegevraagd.Sinterklaas kreeg weer erg veel tekening: en hij heeft ze allemaal met veel plezier bekeken.Sint geniet er duidelijk van.Zachtjes gaan de paardevoetjes: Sinterklaas in de koets met erg mooie paarden. En tv Roeselare was er ook bij.Sinterklaas schudt een een kinderhandje onderweg: en dat zou hij die dag nog vaak doen.Sinterklaas word geintervieuwd voor tv.En gelukkig was het mooi weer: dus de pret kon niet op: zwaaien piet!!Ook in de straten was het weer druk: en de clowns waren overal aan het werk: buiten beeld stoft een clown een politieagent af.De muzikanten zijn er bijna: nog even en de Sint is ook op de Grote Markt.Ja Sinterklaas is op de Grote Markt op het podium geraakt.Sinterklaas spreekt de menigte toe.Sinterklaas en de Hoofd- en Wegwijspiet in actie.Wegwijspiet goochelt: hij gaat een naald door een ballon steken: iedereen oren toe!!Sinterklaas in gesprek op zijn troon.Snorpiet in close up: wat een smile!!Piet in actie: wat die acrobaat kan kan ik ook: kijk koorddansen.... maar waar is m'n koord??Hoofdpiet geniet ervan.Het word al wat donker: Sinterklaas word al wat moe op zijn troon: ja het was een vermoeiende dag voor zo'n oude man.Hoofdpiet denkt: hé moeten we nu alweer naar huis?? nee toch héEen deel van de groepsfoto: Sinterklaas met Hoofdpiet en wegwijspiet, keukenpiet en ballonpiet en een deel van de danspieten.Portretfoto: Sinterklaas met twee van zijn voornaamste pieten.

 

 Portretfoto: Sint kan u eens als een filmster kijken??Even in een rustig momentZingende piet in de pakjesbus op weg naar het kasteel: " En we gaan nog nie naar huis........."Deze piet stond onderweg te liften: maar gaat die nu de verkeerde richting uit??? Spanje..... huh!!!!Een souvenir foto: met piet op de foto..... Daag Roeselare tot volgend jaar!!!

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoordelijkheid van Sintopbezoek. Sintopbezoek besteedt haar uiterste zorg aan een zo actuele, toegankelijke, correcte en complete website.Alle rechten van Sintopbezoek.com zijn voorbehouden. Niets van deze webpagina mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enigerlei wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van Sintopbezoek