Sintopbezoek: waar kinderdromen ECHT waar worden!!

NIEUWS!!!!

de enige echte Sint boeken voor een bezoek in de provincie Antwerpen
Home

Over ons

Agenda

Fotopagina

Photos

Sintopbezoek in de Pers

contact

Guestbook

links

Het paard van de Sint

Geschiedenis van Sint

Sinterklaasliedjes

NIEUWS!!!!Nieuw in 2011: te huur bij de optredens: prachtige Sinttroon!!

Voor komend seizoen kan u wanneer u bij ons Sinterklaas boekt voor uw feest of evenement

deze prachtige troon huren: ineens een prachtige blikvanger helemaal aangepast aan Sinterklaas.

Hij is ook maar liefst 2 meter 10 hoog en zorgt ervoor dat Sinterklaas goed zit en het ook erg duidelijk zichtbaar is waar de kinderen moeten zijn om de Sint

te begroeten.
Sinterklaas bedankt Bram van der Vlugt:

Gisteren was er een extra uitzending van het Sinterklaasjournaal op Nederland 1 en verscheen deze man in beeld:

Het is Bram van der Vlugt en Sinterklaas bedankte hem omdat hij 25 jaar de Sint als zijn dichtste raadgever letterlijk op de huid heeft gezeten.

Onder andere hier in Schiedam.

Sintopbezoek bedankt Bram van der Vlugt voor 25 jaar gestalte te geven aan duizenden kinderdromen!!

of zoals Sinterklaas zelf het zei: "Brammetje het ga je goed met je pensioen, ik ga je missen"!!


 

 Sinterklaasintrede in Gent:

op 20 november maakt Sinterklaas zijn officiele intrede in Gent

en Sintopbezoek zal deze dag zijn medewerking verlenen. Om 13u30 komt Sinterklaas aan op de Graslei per boot.

Daar begroet Burgemeester Daniel Termont hem en dan gaat het op rondrit per koets door de stad.

Na de rondrit is er een Sinterklaasshow met de ketnetband in de schouwburg.

info op de website van de stad Gent.
In Memoriam: Eddy Delissen

Koetsier Eddy Delissen overleden:

Vandaag kregen wij het droevige bericht dat iemand die reeds verschillende keren meewerkte aan onze activiteiten is overleden.

Ons publiek kende hem als de man met de hoge hoed en de krulsnor die altijd erg fier op de bok van zijn koets zat.

Eddy was een paardenman pur sang en het was altijd prettig samenwerken met hem:

zijn paarden en koetsen zagen er altijd piekfijn uit. De samewerking verliep altijd erg vlot en als hij "onze" koets reed

dan was je zeker dat alles oke was en kon je rustig gaan zitten. Op alles waren zijn paarden getraind en steeds was hij kalm.

Een bezoekje aan zijn manege was voor ons als paardenliefhebbers een leuke herinnering

foto: Eddy Delissen in Roeselare op de koets:

Eddy zoals iedereen hem kende: op de bok achter zijn twee prachtige Friezen.

Met de intocht gaat Sinterklaas en zijn Pieten zeker aan Eddy denken!!


 Nieuw bij Sintopbezoek voor: Sinterklaas te paard

Er staat er een nieuwe attractie op onze aanbiedingslijst: Sinterklaas die te paard bij u aankomt.  Sinterklaas  kan bij een bedrijfs of verenigingsbezoek of bij een intrede te paard aankomen: het is een prachtig beeld om van in de verte de Sint op zijn prachtige grote witte schimmel te zien aankomen met zijn pieten er rond. En dat terwijl de kinderen buiten staan te zingen. Dit geeft gegarandeerd een extratje en veel sfeer bij uw Sinterklaasfeest of evenement.

Sinterklaas zijn paard is aan alles gewend: zingende kinderen, fanfaremuziek, geluidsinstallaties en zeer veel mensen om zich heen. Hoewel de Sint een uitstekend ruiter is houden wij ook steeds de veiligheid in acht en word het paard aan de teugel gehouden door de paardenpiet. Onze paardentrainer heeft ruime ervaring met evenementen en optochten en kunnen u verzekeren dat dit dan ook vlot zal verlopen.


 een prachtig beeld: Sinterklaas te paard in Rotterdam tijdens Junior Songfestival voor de AVROErg geslaagde en leuke intocht in Eeklo en Navigatiepiet zijn eerste werkdag!

Zondag 16 november kwam in Eeklo Sinterklaas aan. Onze vrienden van het Pakjesteam Eeklo organiseerden samen met de jeugddienst van Eeklo alles en Sintopbezoek verzorgde de grime en de kleding van de Pieten. En de navigatiepiet die werd ook ingezet: het werd zijn eerste dag in dienst van Sinterklaas. Natuurlijk liep niet alles vlekkeloos met de Pieten: zo kwamen ze aankondigen dat Sinterklaas helemaal niet kwam. Zij gingen het met twee wel eens allemaal oplossen. Natuurlijk kwam Sinterklaas wel en kwam zoals gewoonlijk alles weer goed. Het werd en prachtige intocht in Eeklo: mooi weer, veel kinderen en een goedgemutste Sint en blije Pieten.

 Wegwijspiet gaat op pensioen, Navigatiepiet volgt hem op:

De Wegwijspiet riep afgelopen zomer in Spanje in zijn paŽllarestaurantje Sinterklaas bij zich voor een bijzondere mededeling. In Nederland was hij namelijk al enige tijd aan zijn verdiende rust toe maar in BelgiŽ was hij voor Sintopbezoek nog steeds present. Nu is het ook hier tijd voor zijn pietenpensioen. Wegwijspiet bedankt voor je jarenlange trouwe inzet en creativiteit.

Maar gaat Sinterklaas nu de weg nog wel vinden? Daar was snel een oplossing op gevonden: Wegwijspiet trainde onder de zomer zijn zoon zodat deze hem kan opvolgen onder de naam Navigatiepiet. Je zal hen kunnen herkennen aan het groene pak dat zijn vader al die jaren met trots droeg. Op zijn baret zitten gele en groene veren en een kompas. Maar onze nieuwe Navigatiepiet kent de moderne middelen, geen kaarten en " recht zo die gaat" meer maar een gps in zijn kundige handen en " sla na 100m linksaf". Welkom Navigatiepiet en veel succes!!

(wij danken acteur Michiel Kerbosch van harte voor zijn sympathieke persoonlijk advies voor de creatie van de opvolger van zijn Wegwijspiet)
 


Sinterklaas voor het eerst in Madurodam:

Sinterklaas in Madurodam
 
Op woensdagmiddag 19 november 2008 organiseert de Stichting Vrienden van Sinterklaas in samenwerking met vele andere sinterklaasorganisaties ( o.a het sinterklaasforum en Sintopbezoek) in het land, een intocht van Sinterklaas in de miniatuurstad Madurodam te Den Haag. Sinterklaas en zijn gevolg zijn er als miniatuur aanwezig, maar natuurlijk komt Sinterklaas ook in levende lijve een kijkje nemen. Daar zijn natuurlijk vele Zwarte Pieten bij aanwezig, die de Sint die dag zullen vergezellen. De intocht begint om 14.00 uur en wordt georganiseerd in het kader van het Jaar van de Tradities 2009, waar de SVVS aan deelneemt. De intocht is tevens een eerbetoon aan de in juni j.l. overleden Nijmeegse Sinterklaasvriend Ed Heister. Het beloofd een prachtig kinderfeest te worden. Voor meer informatie over entree en openingstijden www.madurodam.nl
 
Sintopbezoek werkt aan dit mooie initiatief op diverse manieren mee: vooral achter de schermen in de organisatie en bij de kleding en grime. En ook op het evenement zelf zal u een aantal medewerkers van Sintopbezoek kunnen herkennen.  Wij steunen dit leuke evenement van harte.Sintopbezoek komt op tv!! op 8 december in Eurovision Junior Songfest

Vandaag waren in Rotterdam de opnames voor het grote pakjesavondfeest voor de deelnemers van het Eurovision Junior Songfestival. En wat een feest was het!! De Sint en de Pieten waren op hun best, de pepernotenband speelde schitterend en de kinderen vonden het geweldig. Alle landen zagen voor het eerst de Sint en ze waren er meteen wild van. Sinterklaas kwam aan op zijn paard en dat vonden ze al prachtig. Daarna barstte het feest los.
Wat ook mooi is op 8 December gaan de avro ( ned 3) een stuk uitzenden in het Eurovision Junior Songfestival zelf!! 17 landen en ongeveer 21 miljoen kijkers maken zo kennis met Sinterklaas en uiteraard ook met Sintopbezoek.
Deze dag was enorm: zowel voor de deelnemers van het JESC als voor onze Sint en zijn Pieten.
foto's volgen en vergeet zeker niet te kijken: wij zitten in Spanje voor onze tv hoor.Sintopbezoek krijgt onderscheiding!!

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat de Stichting Vrienden van Sinterklaas ons in 2007 een oorkonde heeft toegekend. Naast het keurmerk zijn wij door het bestuur uitgekozen voor de waarderingsoorkonde. Dit krijgt men voor  "verdienste voor het Sinterklaasfeest". de SVVS meld dat de inzet voor het behouden en promoten van het feest en zijn tradities net als het openhouden van het sinterklaasforum ( hier praten alle gemotiveerde hulpsinten en pieten over hun vak) de criteria waren waarom Sintopbezoek de oorkonde krijgt.
Het is een bijzondere eer want niet alleen zijn wij de eerste Belgische organisatie die dit krijgt maar een eer die eerder enkele bijzondere mensen zoals de acteurs van tv of prachtige initiatieven als het Sinterklaasmuseum in Zwolle te beurt vielen.
Wij danken dus de SVVS van harte dat dit jaar Sintopbezoek deze eer te beurt viel en beloven plechtig dan ook dat wij ons verder blijven inzetten voor dit mooie feest en Sinterklaas op een goede manier blijven vertegenwoordigen.

www.vriendenvansint.nl


                              Actie : meer Sinterklaas in BelgiŽ

Beste sitebezoekers,

Al geruime tijd volgen wij het sinterklaasgebeuren in BelgiŽ en nederland op de voet en dit zeer grondig: door er uiteraard zelf aan deel te nemen, maar ook door een sinterklaasforum actief te houden, internet, media en vooral ook tv.
En dan valt het erg op dat in BelgiŽ en Nederland de tradities dan niet zo erg mogen verschillen ( legendes en gebruiken en het uiterlijk van sint en piet komen redelijk goed overeen) maar de aanpak behoorlijk verschilt!!
Via het forum werd het duidelijk dat de populariteit kwam door de goede vertolking en de positieve verschijning van Sinterklaas op tv. De Sint word prachtig neergezet als een vriendelijke oude man en treed op in prachtige programma's als de intocht, het Sinterklaasjournaal en de club van Sinterklaas. Hij komt op bezoek in kinderprogramma's als Sesamstraat en in populaire programma's bij Paul de Leeuw, de Staatsloterij enz..
Waardoor het ook voor volwassenen enorm leuk blijft om te zien. Van al deze tv programmas spat de gezelligheid zo af en is het echt geweldig voor kinderen en ze helpen de Sinterklaastraditie behoorlijk versterken. De prachtige verschijning van de Nederlandse tv Sinterklaas en Pieten stimuleert ook de vele hulpklazen om er net zo mooi bij te lopen als hun grote voorbeeld en het versterkt het geloof in Sinterklaas bij de kinderen ook dusdanig dat de sint mateloos populair is!! Wat de stroom aan films, luisterboeken, cd's en gadgets ook bewijst.
 
Van al deze leuke initiatieven is er in BelgiŽ echter geen spoor:
Wij hebben hier enkel de reeds 15 jaar oude herhalingen van "Dag Sinterklaas": wat dan wel een mooie reeks mag zijn waarin je heel wat te weten komt over Sinterklaas, ze is en blijft echter verouderd en hangt een beeld op van Sinterklaas dat ondertussen een beetje verouderd is.
 Sinterklaas behoort meer aan te sluiten bij de opvoedkundige waarden van vandaag, zonder daar uiteraard de tradities uit het oog te verliezen en niet meer als bestraffend hulpmiddel in de opvoeding te dienen als hulp bij de ouders ( wie kent het niet: eet je bord leeg of Sinterklaas brengt geen cadeautjes!!). En het hoeft ook geen strenge figuur meer te zijn waarvoor je bang moet zijn en een roe bij zwarte piet is al helemaal ondenkbaar om maar te zwijgen van de dreiging van de zak: die dient om cadeautjes in stoppen ,niets meer.
Sinterklaas moet een vriendelijke kindervriend worden die het goede beloont en een positief imago heeft.
Onze noorderburen hebben dit helemaal begrepen. En Sintopbezoek is er al sinds vier jaar actief mee bezig om dit helemaal zo uit te werken door de kledij, het uiterlijk, het character  en de scenario's en het sprookjesachtige van Sinterklaas zoals je het op de nederlandse tv ziet.

Nu vonden de forumleden van zowel BelgiŽ en Nederland  dat het tijd werd hieraan iets te doen en de sinterklaastradities en het feest meer positief onder de aandacht te brengen en vooral om Sinterklaas  met leuke series en gastoptredens in diverse (kinder)programma's meer op tv te brengen en zo het Sinterklaasfeest in BelgiŽ helemaal open te laten bloeien in haar volle pracht die zo mooi kan zijn en heerlijk voor de kinderen ( en ook ouders en grootouders niet te vergeten).

Zo werd de actie " tijd voor wat meer Sinterklaas in BelgiŽ" opgestart. Samen met de forumleden en " de stichting vrienden van Sinterklaas " werd er besloten om de media en tv wakker te schudden. Nee niet door een petitie maar door een vriendelijke open brief met vele handtekeningen als steun die laat zien dat het ook anders kan.

Wij vragen ook u hulp aan deze actie die wij ten volle steunen en mee hebben opstarten en waar wij ook actief aan deel nemen ( door ook eventueel aan te bieden tv en media te adviseren  en Sinterklaas meer te laten verschijnen in intredes en tv -programma's).

Dit gaan we doen door zoveel mogelijk brieven met handtekening verzamelen en deze door te sturen naar tv en pers. U kan een briefje insturen naar volgend adres:

Stichting Vrienden van Sinterklaas
"Tijd voor wat meer Sinterklaas in Belgie"
Secretariaat: Jagerslaan 69
7833 EP Nieuw-Amsterdam.

De Sinterklaasliefhebbers en Sinterklaasteams in BelgiŽ danken u van harte!!
Keurmerk:

Wij zijn enorm trots om u te mogen melden dat Sintopbezoek op 14 mei 2007 het keurmerk van de vrienden van Sinterklaas behaald heeft. Dit is een kwaliteitsmerk voor organisaties en verenigingen die met het Sinterklaasfeest te maken hebben. Er worden hoge eisen aan dit kwaliteitskenmerk gesteld. Sintopbezoek haalde het keurmerk met lof van de Jury.

Hun website www.vriendenvansint.nl                                         16/07/2005: Nieuwe Logo online:

Het nieuwe logo staat online:

dit prachtige ontwerp van Stef de Reuver zal vanaf nu op alles van Sintopbezoek terug te vinden zijn: op de website, op briefpapier,op de medewerkersuniformen,etc.....

Het logo is een combinatie van de traditionele Sinterklaassymbolen zoals de mijter en staf met nieuwe elementen zoals de site kleuren en het siteadres.

Dit weerspiegelt ook de filosofie van Sintopbezoek: het traditionele Sinterklaasfeest vermengen met nieuwe hedendaagse trends.

 

 

bezoek ook regelmatig eens deze pagina.....: hier zullen regelmatig berichtjes verschijnen over de optredens van ons team en over Sinterklaas op tv in BelgiŽ en Nederland.


De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoordelijkheid van Sintopbezoek. Sintopbezoek besteedt haar uiterste zorg aan een zo actuele, toegankelijke, correcte en complete website.Alle rechten van Sintopbezoek.com zijn voorbehouden. Niets van deze webpagina mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enigerlei wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van Sintopbezoek