Sintopbezoek: waar kinderdromen ECHT waar worden!!

Over ons

de enige echte Sint boeken voor een bezoek in de provincie Antwerpen
Home

Over ons

Agenda

Fotopagina

Photos

Sintopbezoek in de Pers

contact

Guestbook

links

Het paard van de Sint

Geschiedenis van Sint

Sinterklaasliedjes

NIEUWS!!!!

werkgebied

Waar komt u Sintopbezoek zoal tegen?:

Opgelet: Wij bieden in 2018 geen Sinterklaasbezoeken aan. Ook geen bedrijfsfeesten en intredes.
Er word enkel een uitzondering gemaakt voor foto of filmopnames op weekdagen.

In principe vind u ons over heel BelgiŽ en soms zelf in Nederland. Ja zelfs over heel Europa want Sintopbezoek is zelfs al internationaal op tv verschenen.
Maar u kan niet alle formules overal boeken.
Omwille van niet te lang onderweg te zijn tussen bezoeken beperken wij ons voor de meeste zaken tot Antwerpen en de randgemeenten.


- scholen, shows of grotere evenementen zijn beschikbaar in heel de provincie Antwerpen ( vanaf wij ergens meer dan twee uur na elkaar actief zijn kan dit)

- vraagt U Sinterklaas en zijn Pieten voor een intrede, een parade in uw stad, een
officiele ontvangst of voor een tv-optreden dan kan dit door heel BelgiŽ en soms zelfs ook Nederland ( als de agenda dit toelaat)

Over Sinterklaas en Zwarte Piet


Sinterklaas is bij Sintopbezoek niet zomaar een hulpsint: nee wij werken enkel met de enige echte!!

Sinterklaas draagt niet zomaar een kostuum, maar een met de hand op maat gemaakt ultra de luxe kostuum dat u jaren op de Nederlandse tv hebt gezien.Daarnaast word er ook erg op de details gelet. Sinterklaas zijn haar zit altijd perfect in de plooi dankzij een zeer professionele theaterkapper. Kom gerust zeer dichtbij want het is een levensechte baard. Er is ook echte ring aanwezig en een prachtige speciale handgemaakte staf.

Uiteraard heeft Sinterklaas zijn boek bij: dat is een handgebonden lederen boek met daarin alle informatie en weetjes over uw kinderen in een mooi handschrift.

Maar ook aan andere zaken word zeer veel aandacht besteed. Zo spreekt de Sint zeer keurig Nederlands dat helemaal accentloos klinkt. U kan er  zeker van zijn dat u geen Antwerpse, Limburgse of West-Vlaamse tongval bij de Sint hoort.

En er is ook aan alles gedacht: indien gewenst heet Sintopbezoek een prachtige troon bij, Sinterklaas heeft ervaring met paarden ( wij kunnen u ook een aan evenementen gewend en ervaren sinterklaaspaard meeleveren) en is van de allerlaatste tv series rond Sinterklaas op de hoogte

talen: het kan wel eens gebeuren dat Sinterklaas andere talen moet gebruiken: zo is het gebruikelijk dat voor sommige bedrijfsfeesten weleens Frans en Nederlands moet gebruikt worden: dan is ook dat geen probleem. Engels hebben we ook wel eens nodig en ook hierin kan ons team u meer dan uitstekend te woord staan. Zelfs voor het Duitstalig landsgedeelte kunnen wij ons publiek in perfect Duits van repliek dienen.

Daarnaast word er gewoon voor gezorgd dat Sinterklaas en hun pieten hun vak beheersen en zij op alle mogelijke omstandigheden passend reageren op een kindvriendelijke manier en altijd met een vette knipoog naar de volwassenen toe.

Wij zijn GEEN centrale: en al heeft Sinterklaas dan vele Pieten, u krijgt steeds de enige echte sint en geen  mogelijke hulpsinten: WAT U OP ONZE FOTO'S ZIET IS DUS OOK WAT U KRIJGT ! Ook een verschil met de meeste sintverenigingen is dat al onze medewerkers ook daadwerkelijk professioneel zijn: geen amateuracteurs of zelfs scouts  en jobstudenten.

Wij horen het vaak: "uw foto's op de website zijn erg mooi maar wanneer Sinterklaas bij ons binnenkwam bleek het nog mooier te zijn. Het laat zoveel indruk na dat de kinderen er even stil van werden. Het was echt Sinterklaas die onze huiskamer kwam binnengestapt!"

 

 


 


Pieten

Maar ook Zwarte Piet loopt er altijd perfect bij. Ook aan hun uiterlijk word grote aandacht besteed. Elke Piet draagt een fantastisch mooi versierd luxe echt fluwelen pak met cape en veel goudgallon zoals u hem ook altijd op de  tv ziet. Geen turnpantoffels, maar de juiste zwarte lederen schoenen met gesp.

Ze zijn allemaal netjes donkerbruin en hun haar zit netjes in de krul en een paar zwierige struisvogel veren op hun baret. De kraag en manchetten van mooi geborduurd kant.En natuurlijke een echte jute zak met lekker strooigoed.

Wanneer wij met meerdere pieten aanwezig zijn voor bv een show of intrede dan zijn ook de characterpieten mogelijk: meisjespieten met rokjes, de Muziekpiet, de Keukenpiet, Coole piet , enz...

Onze werkwijze:

garantie: Wij garanderen u dat de Sint en zijn Pieten uiteraard rook en alcoholvrij zijn en absoluut kindvriendelijk.

Zo is de roe is bij ons helemaal uit den boze, het boek wordt gebruikt maar niet met de bedoeling om te straffen.

De Zak die gebruiken we enkel nog om snoep en cadeautjes in te steken.Naar Spanje gaat er niemand meer mee: zo'n gratis vakantie zou een iets te mooi cadeautje zijn.

Sinterklaas komt als een echte kindervriend die cadeautjes en snoep brengt en absoluut niet als bangmaker voor uw kinderen. U merkt, alles om u een mooi traditioneel en onvergetelijk sinterklaasbezoek te garanderen!

 


Voor organisatie's en ouders

Wanneer de Sint langs komt op een Sinterklaasfeest dan verwachten wij dat er voor de Sint een comfortabele troon klaarstaat ( dit is zeker geen luxe ) en ook een of twee microfoons zijn altijd handig wanneer er meer dan 25 kinderen aanwezig zijn. Namen en extra informatie over de kinderen bezorgt u ons via ons invulformulier. Dat vind u op de pagina op deze website die Groot boek heet.

Voor verenigingen is er enkel een comfortabele troon of stoel nodig wanneer de sint langer dan 15 min in een ruimte moet blijven. ( geen lage zetels!! ): deze troon kan u mee met ons optreden huren: deze staat tegen interessante prijzen ter beschikking.


Wanneer u over een internationaal publiek beschikt spreken Sint en Piet vlot Engels ( wij hebben reeds ervaring met complete shows en televisieprogramma's in het Engels) en ook Duits is perfect mogelijk. Wanneer wij dit kunnen voorbereiden is ook Frans een mogelijkheid.Ervaring en opleiding

Onze Sint en zijn Pieten hebben een zeer ruime ervaring. Zij hebben dan ook al deelgenomen aan alle mogelijk grote en kleine optredens waar je de echte Sint kan tegenkomen: van diverse huisbezoeken, tot over winkels maar ook bedrijfsbezoeken en heuse shows.

En op diverse locaties:
van huiskamers tot parochiezalen tot winkels en winkelcentra tot zelfs grote zalen en stedelijke marktpleinen tot televisiestudio's en opnames op locatie.
 Van een huisbezoek met 1 kind tot intredes met duizenden toeschouwers: Sintopbezoek werd al voor vanalles ingezet.

Tot zelfs voor heuse internationale tv-optredens toe: op 5 december kwam Sinterklaas immers op bezoek bij de deelnemers van het Eurovision Junior Songfestival. En omdat al deze deelnemende landen voor het eerst zouden kennismaken met Sinterklaas laat je ze natuurlijk niet kennismaken met een hulpklaas maar met de enige echte.
En die boekte de Avro natuurlijk via Sintopbezoek. Er kwam een kort verslag van het reuzefeest in de uitzending en zo zagen in 18 landen 21 miljoen kijkers Sintopbezoek aan het werk.

Naast ervaring hebben al onze medewerkers een grondige opleiding voor hun taak gehad.
Onze medewerkers hebben ofwel een doorgedreven vakopleiding gehad aan het conservatorium of professionele theaterschool of hebben een lerarenopleiding achter de rug.
Zij hebben allemaal acteer ervaring en onze hoofdacteurs zijn dan ook professioneel op de scene te vinden buiten het Sinterklaasseizoen.
Naast het feit dat ze acteur, professioneel zanger, musicus, artiest of leraar zijn kennen ze ook alles wat er beweegt rond Sinterklaas. 
Sint en zijn Pieten zijn dus geen "shoppingcenterSint" waarbij de Sint 5 standaardzinnetjes herhaald en Piet er bij staat en glimlacht. 
Sinterklaas houd wel een beetje van wat humor en er word dan ook lustig op los geimproviseerd.
Soms mag u zich wel eens aan iets heel spontaans verwachten: er staat een piano in de huiskamer en Sinterklaas zet zich gezellig aan de piano en gaat met de kinderen liedjes zingen, of Piet doet mee het nieuwste dansje,....

De laatste nieuwe modetrends in kleding en haarwerken, diverse Sinterklaaswebsites wij volgen het allemaal.
Ook de series over de Sint die de kinderen op tv zien kennen wij allemaal en wij bestuderen ze dan ook op video of dvd. Vraagt uw kind iets wat in " Dag Sinterklaas", " De club van Sinterklaas", " Het Sinterklaasjournaal",enz.. te zien was: onze Sint en Pieten kunnen hier perfect op antwoorden.
Wij zijn gepassioneerd door ons vak en runnen zelfs een Sinterklaasforum: waar je kan bespreken en leren hoe iemand een echte hulpklaas kan worden met vaktips, de juiste winkels voor kleding en grime en alle mogelijke aanverwanten rond Sint en Piet.
Wij beheersen dus alle facetten van ons vak tot in de puntjes.


kwaliteitsgarantie en onderscheidingen

Wij staan altijd garant voor topkwaliteit.
Zowel de kleding en accesoires, haarwerken en alle atributen van de Sint en zijn Pieten zijn van topkwaliteit en wij zorgen ervoor dat altijd alles tot in de details verzorgd is.

Sintopbezoek was tevens houder van het kwaliteitskeurmerk voor Sinterklaasorganisaties dat uitgereikt word door de vrienden van Sinterklaas. Een organisatie krijgt dit keurmerk na een grondige controle en wanneer blijkt de organisatie verdienstelijk is voor het behoud van het Sinterklaasfeest en kwaliteit biedt bij zijn optredens.
Sintopbezoek behaalde het keurmerk in 2006 met lof van de Jury! Sintopbezoek was het allereerste Belgische team die aan deze kwaliteitseisen voldeed. In 2011 hebben wij ons keurmerk echter niet verlengd: het keurmerk werd betalend en iedereen die het aanvraagt behaalt het dan ook. De waarde van dit keurmerk dat u inmiddels bij elk team ziet is dus eigenlijk nul, want het is gewoon gekocht!
 
                                                     

Tevens mocht onze Sint in 2007  door de vrienden van Sinterklaas speciaal onderscheiden. En dit voor zijn inzet voor het Sinterklaasfeest. Zowel voor de verschillende acties voor het behoud van het feest als ook voor het opkrikken van de kwaliteit.
Ook het feit dat wij het Sinterklaasforum openhouden waar diverse hulpsinten de gelegenheid krijgen om met elkaar te praten en ook bij te scholen en praktijkervaring uit te wisselen werd door de SVVS gewaardeerd.
De waarderingsoorkonde word niet al te vaak toegekend en is dan ook vrij bijzonder daar tot de weinigen die ze gekregen hebben onder andere de acteurs van de nederlandse tv behoren en het enige sinterklaasmuseum van NederlandDe informatie op deze website komt tot stand onder verantwoordelijkheid van Sintopbezoek. Sintopbezoek besteedt haar uiterste zorg aan een zo actuele, toegankelijke, correcte en complete website.Alle rechten van Sintopbezoek.com zijn voorbehouden. Niets van deze webpagina mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enigerlei wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van Sintopbezoek